Permanentní make-up získává stále více fanoušků po celém světě. A není to překvapení, protože vám umožní vypadat dobře a upraveně kdykoli během dne bez jakéhokoli úsilí z vaší strany. Existuje mnoho mylných představ a domněnek spojených s touto procedurou i navzdory její popularitě. V tomto článku si povíme o těch nejčastějších.

Mýtus 1. Permanentní make-up je to bolestivý.

Lidské chloupky začínají růst v hloubce 2 až 2,5 mm na obličeji a 4 až 4,5 mm na zbytku těla. Jehla v moderních přístrojích pro mikropigmentaci proniká pokožkou do hloubky 0,2 až 1 mm (v závislosti na zóně pigmentace). Proto procedura mikropigmentace u mnoha klientů způsobuje menší nepohodlí než vytrhávání obočí. Chcete-li odstranit případné nepohodlí během procedury, specialista na permanentní make-up vám nabídne gel nebo krém pro místní anestezii.

Mýtus 2. Permanentní make-up vypadá nepřirozeně.

Průměr jehly pro permanentní make-up je téměř stejný jako tloušťka lidského vlasu. S touto vlastností a speciální formou ostření jehly může specialista kreslit vlásky, které jsou nerozlišitelné od těch skutečných. Mnozí se také obávají, že výsledek mikropigmentace bude vypadat nepřirozeně kvůli špatné barvě. V našem centru je tato varianta vyloučena. Mezi desítkami možností si specialista vybere pigmenty takového odstínu, který nejlépe vyhovuje vaší barvě kůže a vlasů.

Mýtus 3. Permanentní make-up – je to navždy.

Mnozí považují mikropigmentaci a tetování za totéž. Toto tvrzení však není pravdivé. Tetovací pigmenty se zavádí hlouběji do pokožky a mají jiné chemické složení. Obsahují víc neorganických složek, které organismus nevylučuje, a proto v pokožce zůstávají navždy. Užívá se jich, aby tetování po několik letech nevymizelo. Pigmenty pro permanentní make-up obsahují více rostlinných složek, které se z organizmu vylučují a nenechají ani stopu. Efekt permanentního make-upu trvá od 1 do 3 let. Nejrychleji permanentní make-up mizí z oblasti rtů a obočí, jelikož se kůže na těchto místech obnovuje velmi rychle a častěji je také vystavena mechanickému či jinému působení. To, jak dlouho pigment vydrží v pokožce, zaleží na věku, typu pleti a životním stylu člověka.

Motto týmu centra dermapigmentace AR Aesthetics – zachovat harmonickou kombinaci krásy a přirozenosti, zvýraznit přírodní přednosti a nenápadně skrýt nedostatky.